Saturday 4 April 2020

Mistični put zmije

Bosanski horoskop ima drevnu šamanističku pozadinu jer obuhvata sav živi svijet koji postoji na Zemlji (ljude, životinje, drveće i biljke), a koje prožima mistični put zmije, zapravo prati njenu spiritualnu transformaciju u zmaja, mitsku silu koja simbolizira uskrsnuće i novi život. Po vjerovanju  naših predaka prvi Ilir je nastao od zmije te upravo zbog toga zmija simbolizira početak odnosno prvi znak. Njen povlašteni položaj potvrđuje i predaja bosanskih Bogumila, sljedbenika arijanskog kršćanstva, po kojoj je zmija stvorena na 40 godina prije stvaranja prvog čovjeka. Zmija u svom vijugavom putu kroz svaki naredni znak kruga sudbine utjelovljuje neuništivo sjeme života koje evolucijom poprima drugačije oblike te tako stiče svijest ili znanje o postojanju. Ovo sjeme života predstavlja univerzalnu mudrost koja je zapravo srž duše, božanske manifestacije.


Lični broj


Bosanski horoskop je vrlo kompatibilan sa numerologijom i tu se ova dva divinacijska  sistema savršeno prožimaju i nadopunjuju. Na taj način se stiče vrlo precizan uvid u karakteristike nekog pojedinačnog znaka te osoba rođenih u periodu dok on traje. Ovakav  pristup se pokazao uspješnim pošto podrobnije  rasvjetljava karakteristike nekog pojedinca što u konačnici doprinosi da se bolje razumije ali i odredi njegova sudbina.

Tajna se krije u ličnom broju kojeg posjeduje svako od nas a on se dobija tako da se sabere datum rođenja i svede na jednocifren broj. Slijedi primjer osobe rođene u znaku Ratnika čiji je datum rođenja: 12.03.1980. Navedeni datum se ovako sabira: 1+2+3+1+9+8 = 24/6.

Ovo su neki generalni primjeri i objašnjenja za pojedine lične brojeve i znakove:

Osobe rođene u znaku Žabe, Goluba i Babe sa ličnim brojem 6 su radoholičari, marljivi te karijeristi.

Osobe rođene u znaku Zmije, Žabe i Zviždenjaka, naročito žene, sa ličnim brojem 5 veoma su ljubomorne i posesivne, ali isto tako i spremne da se nesebično daju partneru i žrtvuju.

Osobe rođene u znaku Zmije i Zviždenjaka sa ličnim brojem 1 uglavnom su lijepe vanjštine. No, skoro uvijek, imaju problem sa egom, tvrdoglavošću ali i psihom.

Osobe rođene u znaku Sedefila, Lastavice, Zviždenjaka i Zmije sa ličnim brojevima 1, 3 i 8 najviše su podložne uticaju crne magije, ili generalno negativne energije, te među njima ima najviše žrtvi navedenoga.