Wednesday 22 July 2015

Broj 1


Osoba čiji je finalni broj 1 ima vrlo dobre izglede za uspjeh u životu, naročito ako uzmemo u obzir da je ovo prvi od devet jednocifrenih brojeva i samim time ima primat u odnosu na druge. Privlače sreću i ukoliko su dovoljno mudri i odmjereni mogu postići značajnije životne uspjehe, naročito u karijeri. Puni su energije i borbeni. No, ta je energija mnogo puta sirova i čini ih tvrdoglavim, krutim, oduzima ih strpljenje i razumijevanje. Teško pristaju na kompromis. Više vole da se drugi prilagođavaju njima. Vole dominirati kako u ljubavnom tako i poslovnom odnosu. Brzo se energetski troše pa u broju 1 ima najveći broj energetskih vampira.

Jedinica ima tu nesreću da unatoč svim svojim kvalitetnim osobinama može lako postati usamljena.

Često su „glavom u oblacima“ sa tendencijom da si svojom impulsivnošću izazovu nepotrebne probleme.

Ono što im čini slabiju stranu karaktera jeste sklonost bijesu, egoizmu, narcizmu ali i škrtosti. Mnogi od njih potrate dobar dio života živeći u iluziji i zabludama. Nije im ni strana potreba za samoćom, zapadanju u depresiju ili distanciranju od drugih. Jedinica vlada kičmom, nosem, penisom.

Jedinica je prema svom obliku arapsko slovo Elif, simbolizira ga moćni mač hazreti Alija, nasljednika božijeg poslanika Muhameda, i kao takav ovaj broj predstavlja, osim liderstva i početka, nasljedstvo, nasljeđivanje u bilo kojem obliku. Broj religije tojest monoteizma.

Jedinica je prije svega broj početka rata, sukoba, ali podstiče i stvaranje kvazi pokreta, fanatizma, terorizma, u periodu dok je naglašen uticaj 1 rađaju se revolucionarne ideje.