Wednesday 22 July 2015

Broj 8


Osmica je znak podsvjesti, naših strahova, kompleksa, frustracija te se smatra destruktivnim brojem. Osobe čiji je ovo finalni broj imaju lošu naviku da sve negativno potiskuju u sebi odnosno teško se emotivno otvaraju. Zbog toga imaju promjenjivo raspoloženje. No, isto tako, 8  je i simbol seksa, životne energije i libida. Osoba čiji je ovo finalni broj voli zavoditi ali i biti zavedena. Posesivni su. Avanturisti.  Teško se nose sa kritikom, ali imaju neshvatljivu potrebu da kritikuju druge.

Kako je grafički prikaz broja dvije spojene nule sa ovim osobama nikad ne znate na čemu ste. Posjeduju  dva lica i promjenjivo ponašanje, koje zna biti prilično nezrelo,  jer uvijek druge krive za svoje greške.

No, ako osoba ovog broja uspije postići harmoniju u sebi, i odraste u stabilnoj familiji, tada ima sve potrebne preduvjete da postigne veliki uspjeh u životu i karijeri.

Sve ono što čovjek u svom životu gradi i postiže predstavlja broj 8. Označava čovjekovo porijeklo, otkud dolazi i iz kakve familije. Isto tako ovo je broj podsvjesti - naših strahova, kompleksa, frustracija.

 Kada se analizira numerološka karta onda se posebno gleda pozicija 8 pošto se tu, oko nje i kroz nju, kriju i najveći „krivci“ za trenutno stanje pojedinca, njegovo nezadovoljstvo ili razlozi neuspjeha. Veliki broj posesivnih osoba ili onih nesretnih u ljubavi ima naglašenu 8. Također osobe sa ovim brojem često imaju više brakova.

 

Osmica je broj sela, malog mjesta, autoputeva, vodenih tokova, otoka. Negativno značenje broja ogleda se u atentatima, političkim namještaljkama, trovanju, tajna društva, zavjere, zavaravanje javnosti, mediji.