Wednesday 22 July 2015

Broj 4


Osobe čiji je 4 finalni zbroj datuma rođenja su u stalnoj tihoj borbi sa željom za slobodom i promjenama te  tradicionalnim životom. To ih čini frustriranim i izaziva kod njih nagle promjene raspoloženja. Kroz život često nailaze na ograničavanja koja si sama nesvjesno nameću. Njihove ljubavne veze se završavaju naglo i bolno. Bez previše razmišljanja ulaze u veze, skloni su samozavaranju, što obično rezultira razočaranjem u partnera. Jako su osjetljivi na kritike i doživljavaju ih emotivno. Ipak, u ovom broju naglašena je mudrost koja dolazi sa iskustvom i vremenom. Iz tog razloga postaju drugima oslonac i podrška.

Četvorka je broj energije, vitalnosti i našeg libida. Označava ljudsku svijest. Simbolizira kuću, familiju, svaki oblik prostora, materijalno posjedovanje. To je broj prirode ali i Velike Majke.
U negativnom značenju ovaj broj ograničava, pa predstavlja zatvor, tamnicu, logor, bolnicu, gubitak  slobode, prava na izbor, znak je traume, dominacije itd. Periodi u kojima je ovaj broj izuzetno jak uzrokuje pojačan broj ubistava, samoubistava i raznih ekscesa.