Wednesday 22 July 2015

Broj 7


U bosanskoj numerologiji simbol broja 7 je kosa za košnju trave, zbog čega je to broj napredovanja, uklanjanja zapreka ali i teškog rada. Upravo je to poruka ovog broja – svaki uspjeh dolazi nakon uloženom napora. Osobe čiji je ovo finalni broj morat će se kroz život suočiti sa bolnim događajima, gubicima i razočarenjima no sve to neće biti uzaludno i donijet će im zasluženu sreću i mir.

Ljudima rođenim u broju 7 nije problem lagati, oni to često rade onda kada misle da je to potrebno, bilo da je riječ o poslovnom ili privatnom životu. No, rjetko to čine iz negativne namjere već uvijek da sebi olakšaju. Njihova najveća slaba tačka je – nesigurnost, uvijek misle da nisu dovoljno dobri ili da nisu nešto uradili koliko su mogli. Sumnjičavi su i ljubomorni ali unatoč tome, plemeniti i šarmantni. Privlače ljude. Emotivni su, skloni dubokim emocijama. I kroz ljubav ih prati borba, bilo da je riječ o bolnim raskidima ili nekompatibilnim partnerima. Izrazito su požrtvovani prema partneru i obitelji. Sentimentalni su. Specifičnost 7 jeste da ona uvijek predstavlja prošlost ili budućnost ali nikada sadašnjost. Zbog toga su ljudi sa ovim brojem najmanje zainteresirani za svoju sadašnjost, uglavnom ili žive u prošlosti ili su isključivo orijentirani ka budućnosti.

Isto  tako ovo je broj promjene, predstavlja inozemstvo, strance,  osobu koja je rođena u inozemstvu, ali i nove ideje, različitost. Sedmica je i broj intuicije. Predstavlja vrijeme, koje sa sobom nosi iskustvo i mudrost. Samim time 7 je broj života, ljudske sudbine.

Negativno značenje sedmice je osveta, velike afere, manipulacija, prekrajanje povijesti, pojava loših političara i lidera. Predstavlja planine, nebodere, nebo, drveće, ptice, rakete, avione.

No comments: