Wednesday 22 July 2015

Broj 9


Osobe rođene u ovom broju sposobne su i energične. Većina ih je odgovorna, ali i pronicljiva. Ekonomični su i znaju sa novcem. Devetka je broj poliglota, ljudi koji imaju sklonost ka jezicima ili općenito komunikaciji sa drugima. Zbog toga 9 predstavlja diplomaciju, dogovore, ugovore. Društvene su. Vole biti zapažene u društvu i uvijek teže ka sticanju nekog statusa. Strastveni su, dinamični, vole biti u pokretu. No, ni oni nisu pošteđenih nekih karakteristika koje dovode do gubitka energije i slabe mentalnu snagu, poput tvrdoglavosti ali i naivnosti.

Devetka svojim izgledom podsjeća na fetus pa je stoga simbol djeteta, rođenja i novog život. Označava cikluse, uči nas strpljenju i disciplini. Zbog toga broj devet nosi u sebi veliku energiju. U periodu kada dominira idealno je vrijeme za početak novih poslova. Označava stariju populaciju. Vlada poljoprivredom i svime onim što donosi hranu. Kada je u pozitivnom ozračju drugih brojeva 9 nekoj zemlji donosi prosperitet, nove investicije, ulaganje u obnovljive izvore energije.
Loše karakteristike ovog broja su odavanje porocima, kriminal, ratno profiterstvo, prostitucija, narkotici. U devetci lako dolazi do kraha nekog sistema, firme ili koncepta življenja.